Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe do tortu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
cukier 1/4 szklanki
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki do posypania tortownicy
tłuszcz do formy 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe do tortu

Jajka rozdzielić , białka ubić z cukrem na puszystą pianę .
Dodawać po jednym żółtku i ubijać na małych obrotach miksera.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao .
Wsypywać po łyżce mąki i delikatnie mieszać do skończenia składników.
Przelać ciasto do wysmarowanej tortownicy i piec do suchego patyczka w 180 stopniach .Po ostudzeniu ciasto można przekroić i dowolnie dekorować masą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 24.03.2017 14:49
przepyszna baza na ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak