Ciasto kakaowe do tortu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanki
  • jaja

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki do posypania tortownicy
  • tłuszcz do formy

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozdzielić , białka ubić z cukrem na puszystą pianę .
Dodawać po jednym żółtku i ubijać na małych obrotach miksera.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao .
Wsypywać po łyżce mąki i delikatnie mieszać do skończenia składników.
Przelać ciasto do wysmarowanej tortownicy i piec do suchego patyczka w 180 stopniach .Po ostudzeniu ciasto można przekroić i dowolnie dekorować masą .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 24.03.2017 14:49
przepyszna baza na ciasto:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat