Ciasto kakaowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • kakao

    3 łyżki
  • cukier puder

    250 g
  • margaryna

    200 g
  • mąka

    500 g
  • proszek do pieczenia

    1 opak
  • kefir

    1/4 l
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • tłuszcz

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz utrzeć dodawać po trochu cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, jajka, kefir i kakao. Dodać cukier waniliowy. Wyrobić ciasto. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, włożyć ciasto do średnio nagrzanego piekarnika i piec 35 minut w 180 stop.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mirka-Ludomila 02.01.2011 23:42
dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat