Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kajmakowo -makowe z jabłkami
Kroki postępowania





jajko |
6 sztuk
|
masło lub margaryna |
20 dag
|
mąka tortowa |
1 szklanka
|
cukier drobny |
1 szklanki
|
śmietana 18 proc |
2 łyżki
|
mak |
1/2 szklanki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczka
|
białko |
4 sztuki
|
cukier |
3/4 szklanki
|
wiórki kokosowe |
1 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1/2 łyżeczki
|
jabłka winne |
80 dag
|
galaretka agrestowa |
2 sztuki
|
woda |
3/4 szklanki
|
cukier |
3 łyżki
|
masło |
1 łyżka
|
budyń śmietankowy |
1 duży na 750 ml mleka
|
mleko 3,2% |
2,5 szklanki
|
mąka tortowa |
1 łyżka
|
cukier |
3/4 szklanki
|
masło lub margaryna |
1 kostka
|
masa kajmakowa |
1 puszka
|
wiórki kokosowe |
80 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: