Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowo-morelowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
margaryna 250 g
mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
jogurt naturalny 1 szkl
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
morele 1/2 kg
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo-morelowe

Margarynę stopić i przestudzić. Jajka utrzeć z cukrami, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, jogurt oraz zimną margarynę. Morele pokroić w kosteczkę. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 24x29cm. Na cieście rozłożyć morele, posypać migdałami. Piec ok. godz. w temp. 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.08.2013 22:44
wspaniale wygląda i tak też pewno smakuje
Rafał10 28.01.2013 21:31
mniam, musi być niebiańskie :)
caralajna 27.01.2013 08:41
wygląda wspaniale, wiele bym dała za kawałek :)
monisia1977 25.01.2013 16:15
DOBRE
Sylwia26 25.01.2013 14:57
pyszności
halina17 25.01.2013 14:43
Dobre ciasto.
Beatris 25.01.2013 14:15
Cudne zdjęcie pysznego ciasta.
Laila2786 25.01.2013 13:57
bardzo dobre
Anna133 25.01.2013 13:00
wygląda jak z reklamy , na pewno spróbuję
Sandra9 25.01.2013 12:58
apetyczne
Klisza 25.01.2013 12:42
piękne
Aleksandraa 25.01.2013 11:56
pysznie wygląda
Adrian3 25.01.2013 11:55
super:)
tessinka 25.01.2013 11:50
Ladnie się prezentuje :)
Alex_M 25.01.2013 11:38
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak