Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo- truskawkowe
2. 1/2 kg truskawek myjemy i miksujemy blenderem. Do truskawek dodajemy cukier, podgrzewamy i wsypujemy galaretki (proszek ) dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.
3. 1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do stężenia, gdy zacznie tężeć łączymy z jogurtem naturalnym. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę,dodajemy masę jogurtową i dokładnie mieszamy.
4. 1/2 masy jogurtowej wykładamy na biszkopt odstawiamy na chwilę do stężenia. Na masę wykładamy tężejącą masę z truskawek, ponownie odstawiamy do stężenia i wykładamy resztę masy jogurtowej ( gdy za bardzo stężała energicznie mieszamy). Truskawki kroimy na połówki i rozkładamy na masie zalewamy 2 tężejącymi galaretkami wymieszanymi w 3 szklankach wody.