Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo-kajmakowe
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrami, następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie delikatnie dodawać mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Nie miksować tylko delikatnie wymieszać szpatułką. Dno blaszki wyłożyć papierem, piec w 180 st., przez ok.25 - 30 min. Odstawić do ostygnięcia.
2.
Jogurt zmiksować z kajmakiem i olejkiem waniliowym, dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Biszkopt nasączyć kawą , założyć obręcz tortownicy i zalać masą, zostawić do zastygnięcia. (na ok 1 godz)
3.
Czekoladę z masłem rozpuścić nad parą. dodać rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i dokładnie wymieszać. Ostudzoną polewę wylać na ciasto i zostawić do zastygnięcia. Smacznego!