Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste ciasto jogurtowe z truskawkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
jogurt naturalny 1,5 szklanki
mąka pszenna 4,5 szklanki
olej 1,5 szklanki
cukier 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
sól 1 szczypta
truskawki świeże 500 g
płatki migdałowe 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka

Porada

Można użyć truskawek mrożonych.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto jogurtowe z truskawkami

Białka oddzielić od żółtek i ubić z solą na sztywno. Mąkę,cukier, jogurt, olej, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w misce i wymieszać na najniższych obrotach miksera krótko, tylko do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto (jest dość geste) a na wierzch położyć truskawki pokrojone w połówki. Posypać migdałami. Piec około godziny w 180*C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.08.2015 08:51
pyszne ciasto
Mama niejadka 26.08.2015 08:41
Apetyczne ciacho :)
Ania321 26.08.2015 08:39
z przyjemnością zjadłabym kawałek :)
Ewelina1991 26.08.2015 08:29
pyszne ciasto
Mniam 26.08.2015 08:16
Jedno z najlepszych ciast. Jest pyszne!
Motorek 26.08.2015 08:14
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak