Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z porzeczkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
galaretka cytrynowa 2 szt
jogurt grecki 2 op duże
cukier 0,5 szk
czerwona porzeczka 1,5 szk
galaretka truskawkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z porzeczkami

Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, dodać cukier, wymieszać i ostudzić. Galaretkę połączyć wraz z jogurtem i zmiksować. Odstawić aby masa lekko stężała.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i wylać masę jogurtową, odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Na wierzchu ciasta ułożyć porzeczki i zalać lekko tężejącą galaretką truskawkową. Odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 18.07.2015 19:23
takie pyszności lubię zjeść
krokus 18.07.2015 17:21
apetycznie wyglada
gosia1988 18.07.2015 16:22
smaczne ciasto
Renata9 18.07.2015 16:21
Pyszne ciacho :-)
Ania96 18.07.2015 16:14
apetycznie wygląda i co ważne jest zdrowe
MałaMi89 18.07.2015 14:52
Wygląda super smacznie :)
mirosława4 18.07.2015 14:36
zjadłabym kawałek :)
inka2012 18.07.2015 14:35
rewelacyjnie się prezentuje :)
Jadwiga/Jaga85 18.07.2015 14:03
Apetyczne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak