Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, wymieszać i od razu wylać do formy 24 / 36 wyłożonej papierem do pieczenia.
mąka pszenna | 4 szklanki |
jogurt grecki | 400 gram |
jajko | 4 sztuki |
cukier drobny | 1 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
budyń waniliowy | 1 sztuka 40g |
cukier waniliowy | |
olej | 1 1/4 szklanki |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka z czubkiem |
rabarbar | 500 gram |
maliny świeże | 3/4 szklanki (mrożone) |
jagody | 3/4 szklanki (mrożone) |
kisiel cytrynowy | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: