Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z andrutami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

andrut 2 szt
jogurt naturalny 1 litr
galaretka pomarańczowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyż
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z andrutami

Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody dodając 1 łyżkę żelatyny. Gdy galaretka wystygnie wlać ją do 0,5 litra jogurtu i zmiksować na jednolitą konsystencję dodając cukier puder do smaku.

Andrut położyć na dno tortownicy. Wylać masę jogurtową i przykryć drugim andrutem. Galaretkę cytrynową przygotować według informacji na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylać na skrzepniętą już masę jogurtową.

Przygotować trzecią masę podobnie jak pierwszą i wylać na zastygłą już galaretkę. Dowolnie dekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 03.02.2015 18:33
wygląda smakowicie
as28 03.02.2015 16:02
proste i smaczne
Zdzisław 03.02.2015 13:59
takie słodkości bardzo lubię
aginaa 03.02.2015 13:02
super pomysl
Ania67 03.02.2015 12:24
pomysłowe ciacho
jasiek 03.02.2015 11:57
tak walentynkowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak