Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
jogurt naturalny 150 g
cukier 1/2 szkl
mąka kukurydziana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Jajka ubijamy z cukrem ,następnie dodajemy porcjami jogurt (ciągle miksując). Mąkę i proszek mieszamy ze sobą i przesiane dokładnie mieszamy z masą jajeczną i aromatem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C ,ciasto przelewamy do natłuszczonej formy (uwaga ,jest bardzo płynne) i pieczemy 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.12.2014 14:27
ciekawie wygląda :)
wwwiolka 15.12.2014 11:27
Bardzo ładnie wygląda.
kasienka23 13.12.2014 17:09
wygląda fajnie, warte wypróbowania!
Lucan 13.12.2014 13:57
ciekawa forma
Betina#45 13.12.2014 12:45
świetne ciasto ..mniam
bhb8 13.12.2014 11:48
wygląda apetycznie:)
Krystyna32 13.12.2014 10:14
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak