Ciasto jogurtowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajka

    4 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    2/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    150 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • truskawki

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wbić jajka, dodać cukier oraz szczyptę soli.Wymieszać mikserem (nie trzeba długo ubijać).Potem dodawać porcjami resztę składników, dokładnie wymieszać aby uzyskać gładką konsystencję. Masę przelać do natłuszczonej i posypanej tartą bułką tortownicy.Na wierzchu ułożyć truskawki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C i piec ok 40 minut.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 05.11.2013 07:29
taki deserek jest super
agogo2 04.11.2013 15:36
proste i pyszn eciasto
Iwona32 19.10.2013 17:39
prosty przepis:)
IwonaDD 21.07.2013 10:59
uwielbiam jogurtowce za ich wilgotność i fakt ze długo utrzymują świeżość, a z owocami smakują jeszcze lepiej
Bernadeta1 14.07.2013 12:07
pyszne ciasto,robię podobne
Alex_M 01.07.2013 06:56
dobre ciacho
monisia1977 29.06.2013 07:24
fajnie wtgląda
msmors 28.06.2013 22:56
fajne ciasto
Barbara777 28.06.2013 22:13
robię podobną, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat