Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jeżynowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jogurt naturalny 1 szklanka
jajko 4 szt
masło lub margaryna 250 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jeżyny 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jeżynowe

Kroki postępowania

1
Jeżyny przebrać, opłukać szybko i osuszyć
Krok 1 - Ciasto jeżynowe foto
2
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać kolejno po jednym jajku i ucierać. Następnie dodawać po łyżce jogurtu. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką
Krok 2 - Ciasto jeżynowe foto
3
Ciasto wyłożyć łyżką do przygotowanej formy
Krok 3 - Ciasto jeżynowe foto
4
Jeżyny wymieszać delikatnie z łyżką mąki aby nie puściły soku. Rozłozyć w formie na ciasto
Krok 4 - Ciasto jeżynowe foto
5
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 70 minut
Krok 5 - Ciasto jeżynowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.10.2015 19:51
pyszne ciasto
halina17 11.08.2015 20:43
Dobre ciasto.
Beatris 11.08.2015 20:35
Pyszne ciasto, z przyjemnością zjadłabym kawałeczek:)
Bernadeta1 11.08.2015 20:27
Ale tu smaczne słodkości !1
Janina 11.08.2015 19:38
Pyszności;)
SmakolykiJoanny 11.08.2015 18:31
Zjadła bym takie jeżynki w cieście
Zdzisław 11.08.2015 16:59
pyszne słodkości
jagoda5913 11.08.2015 16:55
smaczne do kawy
Renata9 11.08.2015 16:29
Smaczne ciacho :-)
Kluska_87 11.08.2015 16:20
super ciasto, pewnie pięknie pachnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak