Ciasto jagodowe na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • jagody

    1 szkl
  • jogurt naturalny

    2 szkl
  • śmietana 30%

    1 szkl
  • cukier puder

    1 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    7 łyżeczek
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody zmiksować.Żelatynę namoczyć w wodzie(1/2-3/4 szkl wody), podgrzać , przestudzić.Do jogurtu dodać połowę cukru, żelatynę i śmietanę ubitą z drugą połową cukru.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić.
Mase podzielić na 2 części, do jednej dodać zmiksowane jagody i delikatnie wymieszać. Obie masy na chwilę wstawić do lodówki, wyjąć gdy zaczną lekko tężeć.
W tortownicy ułożyć biszkopty, a na nich łyżką kłaść na przemian obok siebie masę białą i masę jagodową. Całość zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki. Ciasto jest rewelacyjne-polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (54)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 13.01.2014 18:52
To coś w sam raz dla mnie, pycha!
IwonaKa 28.12.2013 00:09
pyszne ciacho,zjadłabym chętnie
Janina 15.12.2013 14:13
Pyszne ciacho;)
ONY_za_kare 12.11.2013 10:56
pycha ciasto
adelajda 01.08.2013 19:09
smaczne ciasto
Rybciia 24.07.2013 09:48
uwielbiam takie ciasta :-)
m1monika 10.06.2013 11:41
ale pychotka :-)
Aannkaa82 28.04.2013 16:27
Wygląda bardzo zachecająco :)
Ada-Gaba 21.04.2013 16:19
palce lizać
Ada-Gaba 21.04.2013 16:18
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat