Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jaglane z brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 300 gram
mleko kokosowe 1/2 szklanki
olej roślinny 30 ml
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier brązowy 1/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
wiórki kokosowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jaglane z brzoskwiniami

W miseczce łączymy ze sobą mleko kokosowe, jajka i olej.
Brzoskwinie kroimy w plasterki.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Ugotowaną, ciepłą kaszę miksujemy. Ugotowaną, ciepłą kasze jaglaną miksujemy. Dodajemy do niej wymieszane mleko z dodatkami i dosypujemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym i sodą – miksujemy wszystko raz jeszcze na jednolitą masę.
Tak przygotowane ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (mała forma), na wierzchu układamy pokrojone plasterki brzoskwiń i wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny.
Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, przed podaniem można oprószyć je cukrem pudrem, smacznego ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.02.2016 18:40
Ciasto wygląda niezwykle smakowicie:) Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak