Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jaglane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
mąka 250 gram
kasza jaglana 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier waniliowy
jagody
olej pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jaglane

Pół szklanki kaszy ugotować na sypko w szklance wody. Podwoi wtedy ona swoją objętość i otrzymamy szklankę kaszy do naszego ciasta. Kaszę przed dodaniem do ciasta należy wystudzić.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać powoli mąkę, proszek i kaszę(juz ugotowaną), potem mleko i olej. Mieszać wszystko. Wylać na blaszkę. Posypać jagodami. Piec 40 min w temp 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.10.2014 11:16
pyszne i zdrowe !
Kolorowa 30.10.2014 18:13
szybkie ciasto i jest kasza ;)
noninka77 29.10.2014 16:51
Fajne ciacho :)
Futka 29.10.2014 12:40
Pycha! Smaczne i zdrowe ciasto :)
Alex_M 29.10.2014 12:30
lubię jaglankę i też ją wrzucam gdzie się da ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak