Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-malinowe

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 sztuk
olej 3/4 szklanki
jabłka 2 sztuki
maliny świeże 1/3 litry
cukier puder do posypania

Porada

Ciasto wychodzi puszyste, a zarazem dzięki obecności owoców wilgotne.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-malinowe


Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.

Białka ubijamy. Dodajemy cukier, a następnie żółtka. Miksujemy na puch. Dodajemy na przemian wymieszane ze sobą sypkie składniki oraz olej (Jeśli używamy margarynę należy ją wcześniej roztopić i przestudzić). Ciasto wylewamy na blaszkę .
Na wylanym układamy pokrojone jabłka oraz maliny.
Tak przygotowane pieczemy około 45 minut w 180°C.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.06.2014 00:06
Na pewno dobre.
monisia1977 08.06.2014 17:38
fajne ciacho
mufinka79 08.06.2014 16:12
Super ciacho :)
gibli 08.06.2014 08:38
bardzo fajne)
Anna133 08.06.2014 07:41
proste a jakie smaczne
RenataZ-et 07.06.2014 23:21
ależ u Ciebie pyszności! :)
Zdzisław 07.06.2014 22:50
takie słodkości to lubię bardzo
Ania84 07.06.2014 22:38
pychotka :)
gosia1988 07.06.2014 22:00
na pewno smaczne
Katarzyna/kate1980 07.06.2014 21:54
świetny przepis
wyattearp 07.06.2014 21:19
i to lubię
stokrotka 07.06.2014 21:04
pyszności z owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak