Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Irenki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 1/2 szkl
mąka 2,5 szkl
masło 1,5 kostki
dżem malinowy 1 słoik
biszkopty okrągłe 2 paczki
jajko 8 szt.
cukier puder 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Irenki

Tłuszcz utrzeć z cukrem pudrem, dodając żółtka.
Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do masy żółtkowej.
Z białek ubić pianę, dodać do reszty składników, wymieszać.
Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej 2 łyżki mąki.
Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć ciasto z makiem, na ciasto biszkopty, na biszkopty dżem i ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem, na wierzchu ułozyć ciasto białe.
Piec w temp.175 do czasu zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.12.2011 19:19
mmmmmmmniam
SyMiki 25.11.2011 19:01
pyszne
angelika14 10.11.2011 15:54
smaczne a to najważniejsze - polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak