Ciasto gruszkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby owsiane

    4 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    50 ml
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • słodzik w proszku

    1 łyżka
  • mleko w proszku

    0,5 (odtłuszczone)
  • aromat

    1 gruszkowy
  • serek homogenizowany

    160 (lekki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić ze słodzikiem do białości, kolejno (cały czas ubijając) dodawać: mleko w proszku, serek, mleko płynne, zmielone otręby, proszek do pieczenia i aromat. Ubijać jeszcze przez 2 minuty. Jeżeli ciasto jest bardzo gęste - należy dolać mleka. Masę przełożyć do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat