Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto grejfrutowo migdałowe
SYROP: Sok mieszamy z cukrem pudrem i gotujemy do uzyskania syropu.
Gorące ciasto polewamy syropem i posypujemy płatkami migdałowymi.
Lekko ciepłe wyciągamy z blaszki i studzimy.
margaryna |
1 kostka
|
cukier puder |
1 szklanka
|
jajko |
5 szt
|
mielone migdały |
1 szklanka
|
mąka pszenna |
2 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
0,5 szklanki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
Syrop: |
|
cukier puder |
1 szklanka
|
płatki migdałowe |
|
sok grejpfrutowy |
1 szklanka
|
sok grejpfrutowy |
0,5 szklanki
|
grejpfrut |
1 szt. (skórka)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: