Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto grejfrutowo migdałowe
SYROP: Sok mieszamy z cukrem pudrem i gotujemy do uzyskania syropu.
Gorące ciasto polewamy syropem i posypujemy płatkami migdałowymi.
Lekko ciepłe wyciągamy z blaszki i studzimy.
margaryna | 1 kostka |
cukier puder | 1 szklanka |
jajko | 5 szt |
mielone migdały | 1 szklanka |
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Syrop: | |
cukier puder | 1 szklanka |
płatki migdałowe | |
sok grejpfrutowy | 1 szklanka |
sok grejpfrutowy | 0,5 szklanki |
grejpfrut | 1 szt. (skórka) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: