Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie ze szpinakiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak z czosnkiem Krokus 220 gram
serek mascarpone 4 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie ze szpinakiem

Szpinak odsączamy z zalewy i razem z serkiem dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy nadzienie wzdłuż krótszego boku i zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem. Odkrawamy i nakładamy dalszą część nadzienia i tak do wykorzystania wszystkich składników. Następnie rulony kroimy na mniejsze części. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy na papierze w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.02.2014 08:13
Zdecydowanie moje smaki.
Jadwiga/Jaga85 21.12.2013 19:18
Super te szpinakowe paszteciki!
wlicka 15.10.2013 21:36
bardzo smaczne;)
Katarzyna59 10.09.2013 07:22
fajne ciasto
Dorian 19.03.2013 20:43
moje smaki, super
Bernadeta1 19.12.2012 00:46
pyszna taka kolacja
gottrina 04.12.2012 17:39
coś co lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak