Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1/3 szklanki
margaryna 10 dag
jajko 1 sztuka
ser biały 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z serem

Margarynę i cukier utrzeć dokładnie mikserem. Następnie dodać jajko i budynie. Całość dokładnie wymieszać. Pomału dodawać po trochu sera białego z wiaderka. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, rozłożyć. Na ciasto nałożyć utarte wcześniej składniki. Zwinąć w taki sposób, aby ser nie miał możliwości wydostania się. Piec w piekarniku przez ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 15.10.2012 10:50
pyszne
cukiereczek 15.10.2012 09:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak