Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidor 1 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
mozzarella 1 kostka
rukola 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z rukolą

Ciasto francuskie kroimy na duży kwadrat. Następnie smarujemy je pastą z przecieru pomidorowego, ketchupu, soli i pieprzu. Na paście układamy pokrojonego w cienkie krążki pomidora i ser mozzarella pokrojony w cienkie paseczki. posypujemy jeszcze solą i pieprzem po wierzchu. Tak przygotowane ciasto posypujemy jeszcze solą i pieprzem po składnikach.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20 minut (sprawdzamy, kiedy ciasto się zarumieni). Po wyjęciu z piekarnika na wierzchu układamy świeżą rukolę.
Jemy same lub z dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olyabuziaczek 10.02.2015 13:43
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak