Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z nadzieniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 500 g
cukier 375 g
masło 2 łyżki
rodzynki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z nadzieniem

Mak gotować ok. 20 minut. następnie ostudzony zmielić. Do stopionego masła dodać rodzynki, zapach i całość dokładnie wymieszać. Rozwałkować gotowe ciasto francuskie i ułożyć warstwę nadzienia. Następnie przykryć kolejną warstwą ciasta. Całość nasmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak