Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
malinyw cukrze
bita śmietana
melko 3 szkl
budyń waniliowy
masło 100 g
jajko 3
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1
cukier kryształ 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z malinami

Kroki postępowania

1
Opakowanie ciasta francuskiego pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 15 minut, przekrawamy na pół. następnie przygotowujemy masę - 500ml mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym, do miski wlewamy pozostałe 250ml mleka dodajemy budyń, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną i miksujemy - wlewamy na gotujące się mleko z masłem i cukrem i energicznie mieszamy aż powstanie puszysty krem - ściągami z ognia i rozmiksujemy przez 3 minuty aby był doskonale puszysty.
Krok 1 - Ciasto francuskie z malinami foto
2
Gotowym kremem smarujemy jedną część ciasta, drugą przykrywamy. Wkładamy do lodówki aż dokładnie stężeje.
Krok 2 - Ciasto francuskie z malinami foto
3
Po stężeniu kremu kroimy na większe kawałki, podajemy z bitą śmietaną i malinami.
Krok 3 - Ciasto francuskie z malinami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.12.2012 10:06
doskonałe
dagmara020 12.08.2012 11:38
pycha
Megi 29.07.2012 14:18
super
Konczi 25.07.2012 18:46
ehh gdyby nie te kalorie ;)
jolanta19 25.07.2012 18:24
mniam
Ankha 25.07.2012 15:04
ach,bardzo przyjemne kalorie i ten krem gotowany,nie umiałabym odmówić :)
Michaś 25.07.2012 12:15
super
Gosposia 25.07.2012 11:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak