Ciasto francuskie z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pałki z kurczaka

    4 szt
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • keczup

  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Kurczaka pozbawić skóry i koci, pokroić na mniejsze kawałki. Można użyć także fileta z kurczaka. Dorzucić do cebuli. Pieczarki obrać, przekroić na pół i na plasterki. Dodać do prawie usmażonego kurczaka. Całość przyprawić. Smażyć około 10-15 minut. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić na kawałeczki. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów i połowę każdego z nich posmarować keczupem. Na nim ułożyć porcje farszu i posypać serem żółtym. ciasto złożyć na pół przykrywając farsz. Brzegi dokładnie zlepić. Wierzch powykłuwać nożem w kilku miejscach i posmarować wodą. Piec około 20 minut w temp. 180st C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 07.05.2015 20:30
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat