Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
jabłko 1 szt.
cynamon do smaku
jajko 1 szt.
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Posmarować je roztrzepanym jajkiem. Jabłko pokroić na kawałki grubości centymetra i wielkości 2cm na 2cm. Jabłka ułożyć na cieście (można po kilka kawałków) i posypać cynamonem. Rogi ciasta skleić ze sobą na ukoś tak by powstała koperta. Wierzch posmarować jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 15-20 minut. Na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 10.07.2012 11:43
Pyszności.
marzenciak1985 30.06.2012 21:45
mniam
kupiska 10.06.2012 14:18
smacznie wyglada...
Sylwia29 20.05.2012 16:43
Pychotaa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak