Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą

Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ziemniak

    100 g
  • groszek mrożony

    160 g
  • makrela

    1 puszka
  • jajko

    2 szt
  • parmezan starty

    20 g
  • ser

    250 g
  • oliwa

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą foto
Na oliwie zeszklić posiekana cebule i cienko pokrojonego ziemniaka.
Krok 2 - Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą foto
Następnie dodać groszek , posolić , podlać woda i chwile dusić .
Krok 3 - Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą foto
Gdy groszek będzie miękki dodać makrele z puszki. Wszystko dokładnie wymieszać i odparować wodę.
Krok 4 - Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą foto
Jajka roztrzepać widelcem i wymieszać z parmezanem i miękkim serem typu stracchino.
Krok 5 - Ciasto francuskie z groszkiem i makrelą foto
Połączyć wszystkie składniki farszu i doprawić ewentualnie sola. Wyłożyć na ciasto francuskie.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (180°) na ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

paniusiaewa 03.07.2017 20:30
Ciasto z makrelą. Hu, ciekawy pomysł chyba bardziej śniadaniwo -obiadowy.
Marta Ryżek-Kalkowska 04.08.2016 16:11
pyszności u ciebie.
Diana Rusiłowicz 24.07.2016 02:08
Pysznie wygląda!
Ela15 30.05.2016 18:51
świetny pomysł
adelajda 16.04.2016 20:37
smaczna propozycja :)
IwonaKa 11.04.2016 18:38
na pewno bardzo smaczne
KORAL 13.02.2016 10:01
Bardzo smacznie..
Jagódka77 06.01.2016 22:01
fajny przepis
Pani Domu 24.12.2015 09:16
smaczne poączenie
MAR3STA 30.10.2015 15:54
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat