Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z dyniowym farszem
Kroki postępowania
Dynię wymieszać z cukrem, imbirem, cynamonem, jajkami, masłem i resztą mleka. Jeśli masło nie zmiksuje się dokładnie to nic się nie stanie.
Smacznego!
ciasto francuskie | 500 g |
dynia | 60 dkg |
mleko | 600 ml |
cukier | 0,5 szklanki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 3 szt |
masło | 50 g |
DODATKOWO: | |
jajko | 1 szt |
cukier | 5 łyżek |
dynia | 2-3 łyżki |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: