Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak mrożony 4 garści
dynia 2 szklanki
ser feta 100 gram
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta

Kroki postępowania

1
Szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem przypraw i czosnku.
Krok 1 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
2
Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Ułożyć na blaszce, posypać tymiankiem. Piec w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
Krok 2 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
3
Upieczoną dynię wymieszać ze szpinakiem. Dodać przyprawy.
Krok 3 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
4
Ciasto francuskie piec w piekarniku przez około 7 minut. Następnie ułożyć nadzienie i posypać pokruszonym serem feta. Piec około 2 minut w 180 stopniach Celsjusza. Podawać na ciepło lub na zimno.
Krok 4 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 11.09.2015 09:48
pyszne ciasto
pestka 11.09.2015 09:29
szybka i smaczna
Katarzyna/kate1980 10.09.2015 21:34
podoba mi się, bo szybko się robi
pajbek 10.09.2015 19:23
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak