Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    4 garści
  • dynia

    2 szklanki
  • ser feta

    100 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
Szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem przypraw i czosnku.
Krok 2 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Ułożyć na blaszce, posypać tymiankiem. Piec w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
Krok 3 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
Upieczoną dynię wymieszać ze szpinakiem. Dodać przyprawy.
Krok 4 - Ciasto francuskie z dynią, szpinakiem i serem feta foto
Ciasto francuskie piec w piekarniku przez około 7 minut. Następnie ułożyć nadzienie i posypać pokruszonym serem feta. Piec około 2 minut w 180 stopniach Celsjusza. Podawać na ciepło lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 11.09.2015 09:48
pyszne ciasto
pestka 11.09.2015 09:29
szybka i smaczna
Katarzyna/kate1980 10.09.2015 21:34
podoba mi się, bo szybko się robi
pajbek 10.09.2015 19:23
Pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat