Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z cukinią, kabaczkiem i jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
cukinia 1/2 kg
kabaczek 1/2 kg
jabłko 200 g
cukier brązowy 1/2 szkl
galaretka gruszkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z cukinią, kabaczkiem i jabłkiem

Ciasto (275 g, wym. 25x42 cm) wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (powinno ładnie wyrosnąć).
Cukinie, kabaczek i jabłko obieramy i oczyszczamy z pestek. Ścieramy w robocie kuchennym (na tarce dużych oczkach), przekładamy na patelnię i smażymy pod przykryciem na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając) około 20 minut. Po tym czasie odkrywamy, dodajemy cukier (można dać mniej lub więcej-wg uznania) i smażymy jeszcze 10 minut. Do gorącej cukinii wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy (już nie smażymy).
Upieczone ciasto przekrawamy delikatnie w poprzek, spód smarujemy usmażoną cukinią i przykrywamy drugą częścią ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.09.2012 09:18
bardzo smaczna propozycja
czekoladka_m 03.09.2012 19:28
połącznie świetne i zgadzam się z emeslive, wygląda bosko!
emeslive 01.09.2012 11:29
Apetyczne, podoba mi się :) A do tego śliczne foto!
Rafał10 27.08.2012 19:28
wygląda znakomicie :)
jolanta19 27.08.2012 19:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak