Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z brzoskwiniami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
płatki migdałowe 2 łyżki
cukier puder 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z brzoskwiniami

Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy w dowolny sposób na cieście. Blachę wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Na suchej patelni prażymy migdały i po wyciągnięciu ciasta z piekarnika posypujemy nimi brzoskwinie. Po wystygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.02.2014 08:51
Prosto i smacznie.
Dorian 21.03.2013 18:38
super pyszne i apetyczne
gacopierz23 31.01.2013 17:18
dobry deser
Iwusia 16.01.2013 20:38
wygląda wspaniale, aż chce się ręką sięgnąć po kawałek
Ada-Gaba 05.01.2013 08:23
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak