Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie faszerowane sosem bolońskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 1 sztuka
pomidory w puszce 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ciasto francuskie 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie faszerowane sosem bolońskim

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Cebulę kroimy i szklimy na patelni. Dodajemy mięso mielone, pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy i zioła prowansalskie. Jak farsz przestygnie to nakładamy go na kwadraty i składamy na pół. Wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.10.2013 12:47
świetna propozycja na obiad
Angelika10 22.01.2013 00:10
pychota
Ania28 17.01.2013 20:05
wyglada smakowicie i co najważniejsze jest bardzo proste i szybkie. Jutro robię!!
1j1o1l1a1 17.09.2012 22:29
smacznie
magdziorka6 16.09.2012 23:31
wygląda ciekawie,ale się głodna zrobilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak