ciasto francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanka
  • oliwa

    5 łyżek
  • woda

    2 szkalnka
  • ocet

    2 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maka wysypujemy na stolnicę, dodajemy oliwę, sól, trochę octu i wody aż powstanie ciasto. Urabiamy ciasto i na końcu formujemy z niego koło i wstawiamy do lodówki. PO godzinie wyciągamy z lodówki, wałkujemy i gotowe na co tylko chcemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 27.10.2011 16:17
lubię
gosia561 14.09.2011 17:29
niezłe
Kopiko1983 15.04.2011 06:44
Tez jestem zaskoczona! Robienie ciasta francuskiego mnie przerażało, a co sie okazuje, to nie jest takie trudne! DZIĘKUJĘ za ten przepis!
Anna133 14.04.2011 15:04
ja też uwielnbiam
Anna133 14.04.2011 15:04
ja też uwielnbiam
Anna133 14.04.2011 15:04
ja też uwielnbiam
patusia 06.01.2011 01:39
Bardzo prosty przepis. Zawsze obawiałam się zrobienia ciasta francuskiego, bo nasłuchałam się, że trzeba go warstwami wałkować itp. i że jest bardzo pracochłonne a tu proszę - miła niespodzianka. Będe musiała wypróbować :)
Nina6 24.05.2010 22:36
Super:) ja uwielbiam ciasto francuskie, na pewno przepis wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat