ciasto francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • owoce

  • kremówka

    ok. 300 ml
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na prostokąty bądź kwadraty. Upiec w mocno nagrzanym piekarniku. Po przestudzeniu delikatnie je spłaszczyć i ułożyć na ciastkach dowolne owoce ja dałam gruszki i jabłka wcześniej delikatnie podduszone z cynamonem i cukrem pudrem do smaku oraz brzoskwinie z puszki. Następnie ubić kremówką z cukrem do smaku. I wyłożyć ją na nasze ciastka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 27.02.2012 19:01
aż ślinka cieknie :)
adam1f 23.02.2012 00:06
dobre
Ewa99 14.01.2012 09:29
Fajie wygląda napewno wypróbuje :)
cukiereczek 02.12.2010 10:14
Mniam
MAR3STA 28.11.2010 00:00
pychotka!
Margo1 26.11.2010 17:48
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat