Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto filo z nadzieniem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja gotowego ciasta filo
2 torebki cukru waniliowego
2 łyzki cukru pudru
jajko
olej do smażenia
twaróg 1 opakowanie (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto filo z nadzieniem serowym

Ser rozgniatamy widelcem w miseczce, dodając cukier wanilinowy i 1 łyżkę cukru pudru. Gotowe ciasto filo przygotowane według przepisu rozwałkowujemy cieńko, dzielimy na kwadraty, smarujemy roztopionym masłem, nakładamy nadzienie. Z wijamy ciasto w rulon lub kopertę i smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Smażymy na oleju na rumiany kolor i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak