Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowe z żurawiną, orzechami i pomarańczą (wegańskie)
Do soku z pomarańczy dodajemy stopniowo cukier puder i intensywnie mieszamy lub miksujemy, aby powstał gładki lukier. Gotowym lukrem polewamy ciasto.
mąka pszenna | 2 i 1/4 szklanki |
cukier brązowy | pół szklanki |
puree z dyni | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 i 1/4 łyżeczki |
olej | 0,5 szklanki |
mleko sojowe | 1/4 szklanki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3/4 łyżki |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
żurawina suszona | 2 garście |
orzechy włoskie | pół szklanki |
cukier puder | 3/4 szklanki |
sok z pomarańczy | 2 łyżki |
olej | do wysmarowania blaszki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do obsypania blaszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: