Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto dyniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puree z dyni 250 g
masło 200 g
cukier 3/4 szkl
jajko 3 szt
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowe

Masło roztopić, dodać cukier, mus z dyni i odstawić do ostudzenia. Do zimnej masy dodać żółtka, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę i dodać do ciasta. Ciasto delikatnie wymieszać łyżką i wlać do natłuszczonej tortownicy o średnicy 24 cm. Ciasto piec 60 minut w temperaturze 180C, ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak