Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym „ Trojak”

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka 40 dag
mleko 10 ml
drożdże 5 dag/ świeże
cukier 4 łyżki
margaryna 15 dag
żółtko jajek 2 szt

Składniki na nadzienie

orzechy włoskie 15 dag/mielone
orzechy włoskie 5 dag/ posiekane
cukier 20 dag
mleko 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym „ Trojak”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże rozpuścić w letnim mleku z cukrem, dodać żółtka, miękką, margarynę, mąkę.
Krok 1 - Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym „ Trojak” foto
2
Wyrobić ciasto, podzielić na trzy części. Każdą część dobrze rozwałkować.
Krok 2 - Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym „ Trojak” foto
3
Przełożyć sparzonymi mlekiem orzechami wymieszanymi z cukrem. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i zostawić na 12 godzin.
Krok 3 - Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym „ Trojak” foto
4
Piec w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.
Krok 4 - Ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym „ Trojak” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 05.05.2015 10:48
To musi być bardzo smaczne. Nabrałam ochotę na ciasto z orzechami.
Wacław 05.05.2015 10:35
bardzo smaczne ciasto :-)
Aleksandra/Olcia 05.05.2015 09:35
mniam mniam
Kuchareczekjeden 05.05.2015 09:05
super ciacho
Pani Domu 05.05.2015 07:41
pycha ciacho
norweska20 05.05.2015 00:24
chętnie bym zjadła
Magda60 04.05.2015 23:30
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak