Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z marmoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szk
jajko 2 szt
cukier 0,5 szk
mleko 0,5 szk
olej 0,5 szk
drożdże 20 g
marmolada
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z marmoladą

Drożdże posypać łyżką mąki i cukru, a następnie rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka. Odstawić na 20 minut.
Mąkę wymieszać z jajkami, cukrem, mlekiem, olejem oraz zaczynem z drożdży. Wyrobić na elastyczne ciasto i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi objętość rozwałkować na kształt prostokąta tak aby pasowało do długości blachy w której będzie pieczone. Ciasto posmarować marmoladą, zwinąć w rulon i przełożyć do foremki. Odstawić na 30 minut.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 05.04.2015 11:09
moje ulubione ciasto
pestka 04.04.2015 19:18
pyszny deser
Mancia w kuchni 04.04.2015 17:25
uśmiechnięte ciasto :P
mirosława4 04.04.2015 15:51
smaczne ciasto
Renata9 04.04.2015 15:21
Smaczne ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak