Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z malinowym nadzieniem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
jajko
2
cukier
1 szklanka
jogurt
1 szklanka
masło
6 dag
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z malinowym nadzieniem

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć z jogurtem i mąką wymieszaną z proszkiem. Pod koniec domieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy, piec ok.
35 minut w temp. 190 stopni C. Przestudzić i przekroić na 2 blaty. Do kremu dodać połowę malin, przełożyć ciasto, wierzch posmarować kremem lub posypać cukrem, udekorować malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak