Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe smażone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 sztuka
ciasto drożdżowe czerstwe 5 kawałków
mleko 3/4 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
miód 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe smażone

Kroki postępowania

1
Mleko wymieszać z żółtkiem i miodem.
Krok 1 - Ciasto drożdżowe smażone foto
2
Kawałki ciasta drożdżowego maczać w mleku z jajkiem i smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Krok 2 - Ciasto drożdżowe smażone foto
3
Po usmażeniu oprószyć cynamonem.
Można jeść i na ciepło i na zimno.
Krok 3 - Ciasto drożdżowe smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 14.11.2013 10:04
super przepis
dodi 14.11.2013 09:19
świetny pomysł
msmors 14.11.2013 08:02
ciekawy pomysł
Kuchenka 14.11.2013 00:14
Jak dla mnie to takie troszkę masło maslane, ale mimo wszystko pomysł uwazam za intrygujacy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak