Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drozdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2/5 kostki
drożdże 5 dag
mleko 1 1/4 szklanki
mąka 3,5 szklanki
sól szczypta
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drozdżowe

Kroki postępowania

1
żóltka oddzielamy od białek, szykujemy odpowiednie proporcje poszczególnych produktów
Krok 1 - Ciasto drozdżowe foto
2
do miski wsypujemy mąkę, posiekaną margarynę, białka,mleko ( z drożdzy robimy rozpyczn i z mleka.)
Krok 2 - Ciasto drozdżowe foto
3
zagniatamy ciasto , w razie podszeby dodajemy mąki trochę gdyby ciasto było za rzadkie. Odstawiamy na 40 miunut pod przykryciem aby ciasto podrosło
Krok 3 - Ciasto drozdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 05.01.2013 19:24
zamiast 3 sztuk białka, miało być żółtka
Andysz 16.10.2012 08:07
mmm pycha;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak