Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto do pizzy razowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
oliwa 2 łyżki
drożdże 1/8 kostki
siemię lniane 4 łyżki
woda letnia 0,5 szkl
sól do smaku
cukier 1 łyżka
mąka żytnia 1 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto do pizzy razowej

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy mąkę żytnią, siemię lniane, oliwę, przesianą mąkę pszenną i odrobinę soli do smaku.
Krok 1 - Ciasto do pizzy razowej foto
2
W letniej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Czekamy ok 15 min aż drożdże "urosną".
Krok 2 - Ciasto do pizzy razowej foto
3
Do przygotowanych suchych składników i oliwy dodajemy rozpuszczone drożdże i całość ze sobą łączymy
Krok 3 - Ciasto do pizzy razowej foto
4
Ciasto wyrabiamy na jednolitą masę i pozostawiamy ok pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie rozkładamy ciasto cienką warstwą na posmarowanej tłuszczem blaszce i nakładamy na nie ulubione składniki. Pieczemy 30 minut. SMACZNEGO!
Krok 4 - Ciasto do pizzy razowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 21.02.2013 08:42
takiej jeszcze nie robiłam
ONY_za_kare 16.02.2013 22:03
zdrowa propozycja
Rafał3 14.02.2013 09:57
eleganckie
Boska_Agatka 14.02.2013 09:52
super
SylwiaMagdaSabin 14.02.2013 09:28
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak