ciasto do filetów z ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • jajko

    1
  • woda

    1 Szklanka
  • olej

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety delikatnie oprószyć solą i pierzem i skropić dokładnie sokiem z cytryny. Następnie ze podanych składników wyrobić jednolite ciasto naleśnikowe. Rybę obtaczać w mące, cieście i smażyć na głębokim i rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 20.07.2013 09:03
Z pewnością wykorzystam ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat