Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto delicja
Masa budyniowa:budyń śmietankowy /jeden na 3/4 litra mleka lub 1,5 op każdy na 0,5 l mleka/ przygotowujemy na 0,5 l mleka i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z zimnym budyniem na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao.
Masa śmietanowa: dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę.
Wiśnie najlepiej z zalewy alkoholowej lub nalewki dokładnie odsączamy.
Układamy kolejno: biały biszkopt, ciemną masę budyniową, ciemny biszkopt z wyciętymi kółeczkami /np.małym kieliszkiem/ i wiśniami w nich ułożonych, jasna masa budyniowa, brązowe krążki i na wierzchu śmietana z galaretką.