Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto czekoladowe
-
mąka tortowa
170 g -
kakao
20 g -
cukier puder
35 g -
żółtko jajek
3 sztuki -
masło
100 g -
sól
szczypta
Masa waniliowa
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
25 g -
gorąca woda
1/2 szklanki -
masło
70 g -
mleko
3 łyżki -
budyń waniliowy
1/2 opakowania -
cukier puder
1 i 1/2 szklanki -
sok z cytryny
1/2 sztuki -
serek homogenizowany
400 g
Dodatkowo
-
gruszki
2-3 sztuki -
mąka
do podsypania -
masło
do formy -
czekolada
kawałek
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Wierzch udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Komentarze (25)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (15)