Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-waniliowe z gruszkami
Kroki postępowania
Wierzch udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
mąka tortowa | 170 g |
kakao | 20 g |
cukier puder | 35 g |
żółtko jajek | 3 sztuki |
masło | 100 g |
sól | szczypta |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 25 g |
gorąca woda | 1/2 szklanki |
masło | 70 g |
mleko | 3 łyżki |
budyń waniliowy | 1/2 opakowania |
cukier puder | 1 i 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1/2 sztuki |
serek homogenizowany | 400 g |
gruszki | 2-3 sztuki |
mąka | do podsypania |
masło | do formy |
czekolada | kawałek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: