Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier puder 250 g
kakao 50 g
mąka krupczatka 250 g
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
margaryna 100 g
płatki migdałowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-migdałowe

Margarynę, żółtka, cukier puder i kakao zalać gorącym mlekiem i dobre wymieszać. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz pokruszone płatki migdałowe. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciasto piec w temperaturze 180°C około 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak