Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo jabłkowe z delikatną pianką
Kroki postępowania
Formę (26 cm) wysmarować masłem i wyłożyć ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok .15 minut. Ostudzić.
masło | 170 g |
żółtko jajek | 3 sztuki |
cukier | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jabłka | 6 sztuk (duże) |
sok z cytryny | 2 łyżki |
cukier | 1/2 szklanki |
galaretka kiwi | 1 opakowanie |
gorąca woda | 2 szklanki |
śmietana kremówka | 0,5 l |
galaretka truskawkowa | 2 opakowania |
gorąca woda | 3 szklanki |
cukier puder | 2 łyżki |
czekolada mleczna | kawałek |
śmietana | 3 łyżki |
masło | kawałek |
cukier puder | 2 łyżki |
masło | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: