Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-cytrusowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier brązowy 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 1/2 szklanki
czekolada mleczna 2 tabliczki
jajko 2 sztuki
masło 1,5 kostki
kwaśna śmietana 3 łyżki
skórka pomarańczowa 2 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-cytrusowe

Czekoladę należy rozpuścić w maśle, gdy ostygnie to dodajemy kwaśną śmietanę. Jajka ubijamy z białym cukrem. Makę przesiewamy i dodajemy do niej sodę oraz kakao. Dodajemy do mąki ostydzone masło z czekoladą oraz jajka. Mieszamy i dodajemy cukier, skórki z cytrusów.

Przelewamy masę do małej blszki max. 20 cm i pieczemy przez 45 minut w temp. 170 stopni.

Dekorujemy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.12.2015 10:36
lubię takie ciasta
sliwka 07.12.2015 08:21
Mniam pychota;))
Ola1young 06.12.2015 22:13
pyszne ciasto
JulkaTomeczek 06.12.2015 21:39
Fajne ciasto
Franciszek 06.12.2015 20:00
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak