Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-cytrusowe
Przelewamy masę do małej blszki max. 20 cm i pieczemy przez 45 minut w temp. 170 stopni.
Dekorujemy polewą czekoladową.
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
cukier brązowy | 1 szklanka |
cukier | 1/2 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 1/2 szklanki |
czekolada mleczna | 2 tabliczki |
jajko | 2 sztuki |
masło | 1,5 kostki |
kwaśna śmietana | 3 łyżki |
skórka pomarańczowa | 2 łyżki |
skórka z cytryny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: